Åpning av Neby bru og feiring av nasjonaldagen i Tynset kommune

Program for 16. mai på Tynset

kl. 14.55 Streaming starter ved Glomma og Neby bru.

kl. 15.00 Offisiell åpning av Neby bru med taler og musikkinnslag.

kl. 15.15 Snorklipping ved ordfører, fanfare og brua tas i bruk.

Åpningen av Neby bru er et digitalt arrangement, der du kan «delta» i din egen stue ved å følge med på Facebook-siden til Nebybruas venner.

Hvis du velger å møte opp fysisk, er det viktig å holde god avstand.

Program for 17. mai på Tynset

kl. 08.00 Flaggheising ved Tynset rådhus.

kl. 11.00 Skolemusikken, drillen og janitsjaren spiller ved Alfarheim.

kl. 11.00 Kjøretøyopptog fra kirka, gjennom sentrum, via Tjønnmosenteret til Domus.

kl. 11.40 Alvdal/Tynset janitsjar spiller på Furumoen.

kl. 12.15 Skolemusikken, drillen og janitsjaren spiller ved Tjønnmosenteret.

kl. 13.00 På torget: Hele Norge spiller og synger «Ja, vi elsker».

Andre aktiviteter

• 17. mai tale for dagen ved 7. klasse elever. Talen legges ut på kommunens nettside og Facebook-side.
  • Tale og bekransning av bautaen ved kirka v/varaordfører Tone Hagen. Talen legges ut på kommunens nettside og Facebook-side.
  • Utstilling av 17. mai tegninger fra 2. trinn i vinduet på Tynset bibliotek.
  • Mulighet for å ta Neby-runden og gå langs turstiene i området.
  • Natursti mellom kl. 11.00-14.00 på 17. mai: Start ved Domus, gå over Tynset-brua og ned til elva. Følg Fløtarstien langs elva til Neby bru. Svarene på spørsmålene henger på tavla ved Neby bru. Der venter det også en forfriskende premie, før muligheten til å teste den nye brua. Husk å ta med deg papir og blyant hjemmefra.
  • Alle som går over brua etter at den er åpnet vil i løpet av 16. og 17. mai bli tatt bilde av. Dette settes sammen til en video (Timelaps), som vil bli lagt ut etter hvert.
  • Opplev den nye kulturstien på Neby. Kulturstien består av sju tavler plassert ved Neby bru, Nylænd, Neby Østre, Bortistuen, langs kongeveien på 1800-tallet, kirkeeggen og prestgarden.
  • Vi håper mange vil dele bilder av sin 17. mai-feiring på Tynset kommune sin Facebook-side.

17. mai komiteen på Tynset ønsker å takke følgende bedrifter for kjøp av støtteannonse:

• Coop Oppdal, avd. Tynset, Larsen & Waagan Karosseri og Lakk, Norax Tynset, Tynsetingen, Nord Østerdal Kraftlag, H.A. Mortensen, B. Young Tynset, Kiwi Tynset, Turoperatøren Hit & Dit, SK Bygg, Stein Autosenter: Circle K Tynset, Blomstertunet Tynset, Alvdal Tynset Sport, Malerbua, Motordepotet: Bilxtra Tynset, Tynset varme og sanitær, OrkideEkspressen, Br. Harsjøen, Tynset diesel, Waagans Bakeri, Outdoormotor Tynset, Holmen Motorservice, Tynset Foto, Mila bil, Bohus Tynset, Autoskade Tynset, Sport1 Tynset, KPMG Tynset, Tynset friskliv, Sparebank 1 Østlandet.

17. mai på Kvikne

kl. 12.00 Skolemusikken og hornmusikken marsjerer og spiller fra Kvikne fjellhotell til Enan.

kl. 12.30 Kvikne skolemusikk, sangkor og hornmusikk spiller utenfor Enan.

10. klasse sin tale blir tatt opp på forhånd og legges ut på Kvikne.no. Talen blir også sendt til Enan, slik at beboere kan se talen via TV.

kl.13.00  Felles framførelse av «Ja, vi elsker» over hele landet. Del gjerne din fremførelse på Facebook-siden «Kvikne i Nord-Østerdalen».

Les mer på kvikne.no.

17. mai på Fåset

kl. 08. 00 Flaggheising Gimle samfunnshus. Fåset musikklag spiller.

17. mai på Telneset

kl. 13.00 Telneset hornmusikk spiller på fotballbanen. Is til barna.

17. mai i Tylldalen

kl. 12.30 Oppmøte ved kirka.

kl. 12.35 Velkomstord fra årets 17. mai komite.

kl. 12.40 Bekransning og minnetale 7. trinn Tylldalen skole.

kl. 12.50 Ord for dagen v/ordfører Merete Myhre Moen.

kl. 13.00 Hele Norge synger «Ja, vi elsker».