Barn/ungdom og voksne - her kan dere få hjelp

Nå som skoler, barnehager, fritidsaktiviteter, offentlige steder og arbeidsplasser er stengt kan det bli ekstra vanskelig for deg som ikke har det bra fra før. Her er oversikten over hvem du kan kontakte hvis du har behov for å prate. Les her.

Disse kan du ta kontakt med som barn/ungdom:

Barn og unge

Kontakttelefon for barn og unge i Nord-Østerdal

Kontakttelefon for alle barn og unge opp til 18 år i kommunene:

Folldal, Alvdal, Tynset, Tolga, Rendalen og Os

Tynset kommune ved kommunepsykologen og PPT i Nord Østerdal har opprettet en støttetelefon som er et tilbud for alle barn og unge i Nord Østerdal. Telefonen er betjent av ansatte i PPT Nord Østerdal.

Vi tilbyr følgende:

• en voksen å snakke med
  • du kan være anonym når du ringer
  • den du snakker med har taushetsplikt
  • du kan ringe uansett årsak for eksempel dele bekymringer/vanskeligheter i hverdagen
  • noen å snakke med om du er engstelig, trist og lei deg, eller om det har skjedd noe bra.
  • ingen ting er for lite eller for stort
  • vi kan lytte og snakke med deg
  • dersom du trenger annen hjelp kan vi hjelpe deg å kontakte andre som kan hjelpe.

Telefonen åpnes 30. mars.

Åpningstid:

mandag, tirsdag, onsdag torsdag og fredag

kl. 14.00 til 20.00

Telefon nr. 98 90 69 31

Tynset helsestasjon

Du kan ringe helsesøster Gunhild på 913 13 271.

Barneverntjenesten i Nord-Østerdal

Barneverntjenesten har åpent på telefon mellom kl. 08.00 og 15.00 på hverdager. Du når oss på 47 97 67 80.

Utover tidspunktene over kan du ringe på 40 40 40 15.

Barn og unge i Innlandets kontakttelefon

Mobil 948 79 895 på hverdager fra. kl. 8-18

Korona-telefon for barn og unge i Innlandet

Telefonnummer 468 80 063
Åpningstider fra 08-18 på hverdager.

Alarmtelefon for barn og unge

Alarmtelefon for barn og ungeDu kan ringe eller sende melding til alarmtelefonen hvis du ikke føler deg trygg hjemme. Du kan også ta kontakt med alarmtelefonen hvis du er bekymret for noen du kjenner.

SMS: 41 71 61 11
epost: alarm@11611.no

Ung.no

Ung.no (informasjonskanal for ungdom)
Ung.no har chattekanal på siden sin.

Vold og overgrepslinja

Telefon: 116 006

Disse kan du ta kontakt med som voksen:

Støttetelefon for voksne i Tynset kommune

På grunn av coronaviruset og alle tiltakene som begrenser vårt daglige liv, vet vi at mange nå kan kjenne på bekymring. De som føler seg ensomme fra før, kjenner på ekstra ensomhet nå. Mange bekymrer seg for egen og andres helse, eller familiesituasjon.

Trenger du noen å snakke med om;

• redsel for smitte
  • frustrasjon og/eller kjedsomhet
  • at du er satt i karantene, blitt permittert eller annen utrygghet
  • at alt vi har vært vant til er snudd på hodet
  • bekymring for deg selv eller noen av dine
  • ensomhet
  • stress eller indre uro

I denne situasjonen er det helt normalt og forståelig at den psykiske helsa vår blir utfordret.

Det vi vet kan hjelpe i en slik situasjon, er å snakke med andre om våre bekymringer.

Vi i Psykisk helsetjeneste i Tynset kommune ønsker derfor å tilby åpne telefonlinjer på hverdager mellom 0900-1500 for voksne som ønsker kontakt. Ingen bekymring er for liten, og vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Du kan ringe Støttetelefon på nummer: 916  37  921

Du finner oss også på facebook: «Støttetelefon for alle voksne i Tynset kommune»

Rustelefonen

Rustelefon:  Du kan ta kontakt med Rustelefonen på tlf: 08588 hvis du lurer på noe om rusmidler, rusmiddelbruk og problemer knyttet til rus.

Mental helses hjelpetelefon

Mental helses hjelpetelefon (åpen 24 timer i døgnet) er en gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med.

Du kan være anonym og de har taushetsplikt.

Mental helse har også chattetjeneste på sidetmedord.no.

SOS Kirkens nødhjelp

Vold og overgrepslinja