Oppdatering fredag 17. september

I ettermiddag kan vi komme med den gledelige nyheten at det ikke er registrert noen nye smittetilfeller i Tynset kommune. Det rapporteres likevel om tilfeller av et forkjølelsesvirus.
Smittesituasjonen nasjonalt beskrives også som god. På regjeringens pressekonferanse i ettermiddag fikk vi høre hvordan en "En normal hverdag med økt beredskap" vil se ut.

Når vi vender tilbake til en normal hverdag, forsvinner de aller fleste nasjonale reglene. Meterkravet blir avviklet. Det samme blir restriksjonene knyttet til arrangementer og sammenkomster. Innslippsstopp og krav om bordplassering på serveringsstedene forsvinner. Vi må likevel fortsatt huske å holde hendene rene og holde oss hjemme når vi er syke. Det vil fortsatt stilles krav om at man skal isolere seg hvis man har covid-19. Trafikklysmodellen vil være utgangspunktet når det gjelder smittevern i skoler og barnehager, i hvert fall i en overgangsperiode.

Det vil fortsatt være smittevernråd og anbefalinger, men disse vil ligne på de generelle anbefalingene som gjelder for andre luftveisinfeksjoner. Regjeringen vil sammen med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet jobbe videre med å konkretisere og tydeliggjøre de rådene som vil gjelde i "En normal hverdag med økt beredskap".

NB: Merk at ikrafttredelsesdato for "En normal hverdag med økt beredskap" ikke er fastsatt. Tynset kommune vil komme med mer informasjon.

Vi ønsker alle våre innbyggere og besøkende en riktig god helg!

🍁🍂🍁