Informasjon om koronaviruset

Hva gjelder nå? 

Tynset kommune følger trinn 3 i nasjonal gjenåpningsplan. Les her om nasjonale tiltak.

Andre relevante lenker: HelsenorgeFolkehelseinstituttet

Statusoppdatering 09.07.21.

Les her.

Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde  

Vaksinasjon sommeren 2021

Bli med oss på vaksinering!

Klikk for stort bilde 

 Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde 

Koronasertifikat for ikke-digitale brukere er klar 

Les her.

Har du spørsmål om registrering/feil registrering/mangelfull registrering av vaksiner på Helsenorge.no, ta direkte kontakt med vaksinetelefonen: 96 94 59 32. Nummeret er bemannet slik: Uke 25 - 33 tirsdager og onsdager fra kl. 10.00-14.00. 

Hva er isolasjon, karantene og ventekarantene egentlig?

Isolasjon

Du er påvist smittet gjennom en test. Du kan gå ut av isolasjon tidligst etter 10 dager hvis du har vært symptomfri de siste 24 timene. Du trenger ikke ta ny test for å gå ut av isolasjon.

Smittekarantene

Du er nærkontakt til en påvist smittet. Du testes. Tidligst etter 7 dager skal du testes på nytt. Hvis denne sendeprøven er negativ kan du gå ut av smittekarantene. En negativ hurtigtest påvirker ikke om du sitter i smittekaratene eller ikke.

Ventekarantene

Du har eller har hatt kontakt med en som er satt i smittekarantene. Du kan gå ut av ventekarantene når den som sitter i smittekarantene har negativ sendeprøve. Negativ hurtigtest påvirker ikke om du sitter i ventekarantene eller ikke.

Eksempel: Du er forelder til en elev på et trinn der det er påvist smitte. Ditt barn defineres som nærkontakt. Du defineres ikke som nærkontakt. Ditt barn skal i smittekarantene. Du skal i ventekarantene. 

Er du fullvaksinert trenger du ikke gå i verken smittekarantene eller ventekarantene. Du skal heller ikke testes hvis du er nærkontakt til en påvist smittet.

Er du halvvaksinert (beskyttet), det vil si at det har gått mellom 3 og 15 uker etter dose 1, slipper du ventekarantene. Er du nærkontakt til en påvist smittet unngår du også smittekarantene, men skal testes mellom dag 3 og 7 og vise litt ekstra aktsomhet. Du kan fortsatt gå på jobb som vanlig.

​​​​​

Last ned «Smittestopp»