Biblioteket

Fra kort visitt til til hyggestund på Tynset bibliotek!


Fra mandag 8. juni kan du igjen gi deg god til å finne BOKA, lese dagens aviser eller studere. Vi vil foreløpig ha åpent mandag, tirsdag og torsdager 11-15, onsdager 11-17 og lørdager 11-14. Det vil ikke lenger være en reell begrensning på antall brukere samtidig, men minimumsavstand på 1 meter må kunne overholdes. 

Det er fortsatt viktig å vise hensyn, og passe på hverandre. Sprite hender og holde avstand. Det vil fortsatt være begrensninger på bruk av bibliotekets PC'er. Les mer om våre smitterverntiltak nedenfor. Alle tiltakene er satt i verk i samråd med kommuneoverlegen.

Ordning med take-away-bibliotek fortsetter for de som ønsker å benytte seg av det. Informasjon om hvordan du bestiller take-away, og hentetider, finner du nedenfor.

Vi har også et forsterket digitalt bibliotektilbud. Les mer om det under "Ditt digitale hjemmebibliotek".

Vi vil understreke muligheten alle har til å kontakte biblioteket per telefon, e-post eller messenger. Selv om biblioteket har et redusert tilbud, er vi her for deg! Om du har problemer med å logge inn, trenger tips eller hjelp til å finne frem, står vi nå, som før, med glede til tjeneste for våre lånere.

Bibliotekets e-post - Tlf 62 48 52 19 - Mobil 940 17 210

Søk i bibliotekets samlinger av bøker, lydbøker og filmer.

Biblioteket

Gjenåpning av Tynset bibliotek og smitteverntiltak

Vi er glade for å åpne Tynset bibliotek igjen, og gleder oss til å kunne ta imot dere på en trygg måte. Det første du møter ved døra er god informasjon. Du kan fra 8. juni igjen bruke god tid på å finne deg en bok, lese dagens avis eller studere.

Ennå er likevel ikke alt ved det gamle. Tiltakene vi gjør er for din trygghet. For å ivareta godt smittevern blir det noe annerledes møblering, noe reduserte åpningstider og et noe redusert tilbud.

Åpningstidene er mandag, tirsdag og torsdag 11-15 og onsdag 11-17. Lørdager 11-14. Fredag holdes fortsatt stengt.

Hvor mange: Vi kan ta inn 40 personer om gangen. Det er viktig å vise hensyn og ta vare på hverandre. Sprite hender og holde avstand.

Hvor lenge: Du kan nå igjen oppholde deg i biblioteket. Bruk av PC'ene vil fortsatt ha noen restriksjoner. 

For å begrense smittespredning vil vi at du:

 • Kommer frisk
  Kom ikke til oss om du føler deg dårlig eller har luftveissymptomer.
 • Vasker hendene
  Alle besøkende skal vaske hendene eller rengjøre hendene med antibac før de går inn på biblioteket
 • Holder avstand
  Hold trygg avstand til andre gjennom hele besøket (min 1 m)

Hva gjør vi for å begrense smittespredning:

 • Forsterket renhold og hygienetiltak
  • Biblioteket rengjøres etter retningslinjene. Vi har ekstra fokus på felles kontaktflater.
 • Opprettholder take-away-bibliotek og digitale tjenester
  • Ordningen med take-away-bibliotek fortsetter. 
  • Fortsetter satsingen på digitale tilbud du kan bruke i egen stue, og oppfordrer deg til å bruke disse.
  • Det vil fortsatt være mulighet for innlevering utenfor hovedinngangen til Kulturhuset.
 • God informasjon
  • Informasjon om retningslinjer og tiltak skal være lett tilgjengelig

Retningslinjer og tiltak er iverksatt i samråd med kommuneoverlegen. Dette vil være en prøveordning. Om alt fungerer håper vi å kunne ha vanlige åpningstider fra skolestart til høsten.

Take-away bibliotek

Klikk for stort bildeDu kan bestille og hente bøker fra Take-away biblioteket. Det er kun mulig å hente bøker vi har inne på hylla. Du må være frisk for å hente bøker.

Slik bestiller du på nett
Den enkleste måten å bestille på er å logge inn via websøket vårt. Du bruker lånenummer og pin-kode for å logge inn. Søk opp det du vil ha og bestill. Hvis det du bestiller ikke er ledig, blir du satt på venteliste.

Logg inn via bibliotekets nettside (sitter du ved en datamaskin vil du ved å velge nettversjon få den beste visningen).

For deg som ikke kan bestille bøker på nett
Hvis du har problemer med å bestille på nett, kan du bestille på e-post eller telefon.

Telefon: 62 48 52 19
E-post:   postmottak.biblioteket@tynset.kommune.no

Slik henter du
Du får beskjed på SMS, eventuelt e-post, når bestillingen din er klar, og du må hente den innen en uke. Av hensyn til smittevern, låner vi ut bøkene og pakker dem inn. Bøkene settes så til avhenting utenfor hovedinngangen til Kulturhuset. Du kan hente take-away-bøker på disse tidspunktene:

Mandag, tirsdag og torsdag: 11-15
Onsdag: 11-17
Fredag: 11-14
Lørdag: 11-14 (bøkene må være bestilt innen fredag kl 11).

Smittevern
Bestillingen din blir plukket og pakket av friske ansatte. Vi er spesielt opptatt av håndvask og hygiene når vi behandler bestillingene, og de pakkes i ny, ren emballasje. Vi følger ellers råd og veiledning fra myndighetene. Når du skal hente bokpakken din, ber vi om at du også følger FHIs retningslinjer for smittevern.

Ditt digitale hjemmebibliotek
I skrivende stund er det vanskelig å si noe om når bibliotekene kan ha et fullt tjenestetilbud igjen, og helt tilbake til normalen vil vi nok ikke komme med det første. Men det betyr ikke at bibliotektilbudet er borte – snarere tvert imot! Nasjonalt og lokalt tilføres det store ressurser til å utvide og utvikle det digitale tilbudet, som er bedre og mer variert enn mange kanskje tror. Og selvfølgelig både kostnads- og smittefritt! 
 
Her følger en liten oversikt over de viktigste tilbudene:
 
BookBites - gratis tilgang til e-bøker og lydbøker
BookBites er en app for mobile enheter for utlån av e-bøker og lydbøker, og lastes ned via App store eller Google Play. Her finner du et bredt og stadig voksende tilbud for alle aldre. Bøkene har raskere turnover, og her kan du også finne titler som ikke finnes i den fysiske samlingen på biblioteket. For å registrere deg trenger du e-postadresse, lånernummer og pin-kode. Har du ikke denne informasjonen, ta kontakt med oss.
 
Nasjonalbibliotekets nettbibliotek - les bøker, aviser og tidsskrift på nett
Som følge av restriksjonene ifbm korona-krisen har Nasjonalbiblioteket utvidet tilgangen til digitalisert pliktavlevert materiale. Til vanlig gis denne tilgangen kun til dokumentasjons- og forskningsformål, men nå kan altså alle benytte seg av dette ved å logge inn med ID-porten (MinID, BankID m.fl.) eller Feide via nettsida nb.no. Her finnes det aller meste!
 
Filmbib - se norske dokumentarer og kortfilmer 
Trenger du et lite avbrekk fra Netflix, tilbyr Filmbib flere hundre norske kort- og dokumentarfilmer. Her finnes noe for alle, i aldersspenn fra de aller minste til de godt voksne. Tjenesten er gratis tilgjengelig for deg med nasjonalt lånekort, og du trenger lånernummer og pin-kode for å logge inn. 
 
Lag ditt eget, fullverdige Nasjonale lånekort digitalt
Flere digitale tjenester er tilgjengelig bare for dem som har nasjonale lånekort. Disse kortene utstedes vanligvis av bibliotekene, men nå er det mulig å lage seg et digitalt nasjonalt lånekort helt selv! Dette gjør du via nettsida nb.bib.no, og tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID m.fl.). Har du nasjonalt lånekort fra før, kommer opplysningene dine opp når du forsøker å logge inn.
 
Samlesider med digitale bibliotektjenester
Synes du det er vanskelig å få den fulle oversikten over de digitale bibliotektilbudene? Fortvil ikke – oppsøk nettsida karanteket.no! Her er de digitale tilbudene fra norske bibliotek samlet på et sted. Også Innlandet fylkesbibliotek har laget ei samleside med digitale tjenester som det kan være verdt å sjekke ut.:
 
Følg biblioteket ditt på sosiale medier – og ta kontakt
Vi oppfordrer alle til å følge sine respektive bibliotek på Facebook! Her legges det ut innhold, tips og nyheter fortløpende, og tilbud kan variere fra bibliotek til bibliotek. Kommer det nye tilbud, er det her du får vite det først! Facebook er for øvrig et overflødighetshorn av livestrømminger med barnetimer og foredrag for voksne, spesielt i regi av Litteraturhuset og Nasjonalbiblioteket. Følg oss gjerne på Instagram også.
 
Sist, men ikke minst, vil vi understreke muligheten alle har til å kontakte biblioteket per telefon, e-post eller messenger. Selv om biblioteket har et redusert tilbud, er vi her for deg! Om du har problemer med å logge inn, trenger tips eller hjelp til å finne frem, står vi nå, som før, med glede til tjeneste for våre lånere.
Innlevering

Som en prøveordning tar vi imot  innlevering i innleveringskassen utenfor hovedinngangen til Kulturhuset mandag til fredag. Bøker kan kun leveres i kassen. Innleverte bøker vil stå urørt minst 3 dager før de går tilbake i omløp. Dette er i tråd med nåværende retningslinjer.

Det vil ikke bli sendt ut purremeldinger så lenge biblioteket er stengt. 

Åpningstider

Fra 8. juni blir våre åpningstider mandag, tirsdag og torsdag 11-15 og onsdag 11-17. Lørdager 11-14. Fredag holdes fortsatt stengt. Disse åpningstidene vil gjelde fram til skolestart høsten 2020.

 

Sommeråpningstider 20. juni - 20. august - NB! GJELDER IKKE 2020

Mandag
Tirsdag
Torsdag
11.00-15.00 Onsdag 11.00-17.00
Fredag 11.00-13.00 Lørdag 11.00-14.00

 

Ordinære åpningstider

Mandag 11.00-16.00 Tirsdag 11.00-16.00
Onsdag 11.00-18.00 Torsdag 11.00-16.00
Fredag 11.00-13.00 Lørdag 11.00-14.00

 
Kvikne bygdebibliotek

Mandag 09.00-12.15 Onsdag 16.00-19.00

 

Kvikne bygdebibliotek holder stengt i skolens ferier.

Biblioteket under Covid-19

12. mai - vi åpner for innlevering og utlån. Fjernlån gjenåpner.

Forsiktig gjenåpning tirsdag 12. mai. Vi vil foreløpig ha åpent tirsdag og torsdag 11-15 og onsdager 14-18. Smitterverntiltak iverksatt i samråd med kommuneoverlege.

Ordning med take-away-bibliotek fortsetter for de som ønsker å benytte seg av det.

Vi har også et forsterket digitalt bibliotektilbud. 

Vi vil understreke muligheten alle har til å kontakte biblioteket per telefon, e-post eller messenger. Selv om biblioteket har et redusert tilbud, er vi her for deg! Om du har problemer med å logge inn, trenger tips eller hjelp til å finne frem, står vi nå, som før, med glede til tjeneste for våre lånere.

30. mars

Vi starter Take-away-bibliotek. Arbeid med digitale tjenester fortsetter.

11. mars

Biblioteket stenger. Vi starter en omfattende forsterking av digitale tjenester og tilganger.

Søk i bibliotekbasen
Administrer egne lån
Sommerles - informasjon til foresatte
Kortreiste lesetips
Bibliotekloven
Låneregler og priser

Det er gratis å låne på biblioteket.

Du kan låne fritt ved alle folkebibliotek og levere tilbake der det  passer  deg.

Du kan be om lån fra andre bibliotek dersom det biblioteket du  besøker ikke har det materialet du er ute etter

Du må ha lånekort. Du kan få utstedt Nasjonalt  lånekort som kan brukes i de fleste norske bibliotek. Lånekortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på kortet ditt. Ved tap av kort utstedes nytt, vanligvis mot et mindre gebyr.

Meld fra når du endrer navn, adresse, telefonnummer eller e-postadresse

Normal lånetid er 4 uker. Enkelte medier kan ha kortere eller lengre utlånstid

Lån kan vanligvis fornyes. Det kan enten gjøres via bibliotekets hjemmeside (Meg & Mitt) eller ved å ta kontakt med biblioteket

Overskrider du lånetiden kan dette medføre gebyr. Bortkommet eller skadet materiale må erstattes

Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett

Lånekort
Alle som har begynt på skolen kan få lånekort. Er du under 15 år, må du ha underskrift av foresatt.
Alle som har fylt 15 år og har gyldig fødselsnummer kan få nasjonalt lånekort.

Utlånstid
Bøker, lydbøker 4 uker
Filmer 1 uke
Språkkurs 8 uker

Priser 
1. varsel er en påminnelse
2. varsel har et purregebyr på kr. 60.00 - for lånere som har fylt 15 år eller mer
3. varsel er en påminnelse
Hvis materialet da ikke leveres, blir det sendt erstatningskrav.

 

På biblioteket kan du lese avisen, slå av en prat eller bruke en av våre PC-er.
Vi har også et leserom for den som vil lese og studere i stille omgivelser. Biblioteket har trådløst nett.

For at våre lånere skal ha et best mulig tilbud samarbeider vi med andre bibliotek og låner inn fagbøker, romaner og lydbøker.

Bibliotekene i Alvdal, Folldal, Os, Rendalen, Røros, Holtålen, Tynset og Tolga samarbeider om Kortreiste lesetips. De ansatte i de 8 bibliotekene gir deg et nytt, kortreist boktips hver uke.

I løpet av året har biblioteket forskjellige arrangement. Arrangementene annonseres på kommunens nettsider, plakater, facebook, instagram og i avisene.

Velkommen innom!

Kontakt

Ellen Beate Lie
Biblioteksjef
E-post
Telefon 62 48 52 19
Torill Åkerman
Bibliotekkonsulent
E-post
Telefon 62 48 52 19
Tone Thorsen Stræte
Bibliotekar
E-post
Telefon 62 48 52 19

Adresse

Adresse:

Tynset kommune

Torvgata 1
2500 Tynset

Org.nr.: 940837685
Kommunenr.: 3427
Bankkonto: 6170 05 21000
VIPPS: 518958