Tynset kulturskole

Vi gir undervisning på: fløyte, klarinett, saxofon. kornett/trompet, horn, trombone, baryton, tuba, fiolin, bratsj, cello, gitar, bassgitar, slagverk, piano, samspills/rockeverksteds grupper, billedkunsk, dans. Du kan også synge i kor.

Sang: Syng i gruppe eller alene med sangpedagog.

Kulturskola bruker et administrasjonsprogram: Speedadmin.

Med dette verktøyet kan eksisterende og nye elever logge seg inn og få tildelt hver sin bruker. I dette programmet får du bl.a. oversikt over timeplan og konserter, og du kan kommunisere med kulturskola og din egen lærer.

Re-registrering for eksisterende elever.

Vi ønsker at alle eksisterende elever går inn i Speedadmin for å opprette bruker og oppdatere data.

Tynset Kulturskole

Søknad om plass i Kulturskolen og registrering for elever som allerede har plass
Hvem kan søke opptak?

Kulturskolen er en frivillig skole for alle; barn, ungdom og voksne. Det kreves ingen forkunnskaper, og det avlegges ingen eksamen.

Hvem blir tatt opp som elever?

Fjerde og femte klasse i Tynset kommune får primært tilbud om kulturskoleplass. Vi gjør hva vi kan for å ta opp flest mulig søkere, de eldste får plass først. Dersom noen av søkerne ikke blir tatt opp som elever, vil de bli satt opp på venteliste om elevplass skulle bli ledig i løpet av semesteret. (De som er på venteliste, må likevel søke på nytt ved neste elevopptak.) Det vil alltid være kulturskolens økonomiske situasjon som er mest avgjørende for om vi kan ta opp elever eller ikke.

Hva koster det å være elev ved kulturskolen?

Elevavgiften blir fastsatt av kommunen for hvert kalenderår. Det er et prinsipp for kulturskolen at elevavgiften skal settes så lavt som mulig. 

 

Hvor gammel bør du være for å begynne i kulturskolen?

Vi anbefaler at du er fylt 10 år før du søker de fleste av tilbudene. Fiolinelever kan begynne når de er 8 år. Dans og billedkunst fra 1. klasse.

Hvor og når foregår undervisningen?

Undervisningen foregår en gang hver uke i skoleåret - enkeltelever eller i små grupper – ved kulturskolens lokaler i kulturhuset eller på skolen eller videregående. Mange elever får undervisninga i skoletida. Noen tilbud har konsentrert undervisning i perioder med flere timer hver gang (billedkunst). 

Har du ikke eget instrument?

Kulturskolen har selv små instrumenter til utleie. For blåseelever kan Tynset skolekorps leie ut de fleste blåseinstrumenter for elever av kulturskolen. Du får da leie instrument noen år til du eventuelt begynner i korpset. Du kan også kjøpe deg eget instrument, vi hjelper deg å finne et egnet.

Spørsmål?

Er det noe du vil spørre om, er det bare å ta kontakt med skolens rektor,

Tanja Korban på tanja.korban@tynset.kommune.no

Tilbud på Kvikne

For tilbud til elever på Kvikne se her (PDF, 153 kB)

 

Søknadsfrist

Re-registrering for eksisterende elever - 15. juni.
For høstsemesteret – 01. juli 
For vårsemesteret – 15. desember 

 

Kontakt

Ida Brennmoen Strypet
Kulturskolerektor
E-post
Telefon 489 91 789
Tanja Korban
Kulturskolerektor
E-post
Telefon 473 78 846

Adresse

Adresse:

Tynset kommune

Torvgata 1
2500 Tynset

Org.nr.: 940837685
Kommunenr.: 3427
Bankkonto: 6170 05 21000
VIPPS: 518958