Tynset byfest og Fjellfri

Denne siden er under oppdatering. Vi vil komme tilbake med mer informasjon, onsdag 29. juni.

Mvh

Tynset kommune


 

Hallo kjære alle sammen!

Det er med stor glede jeg på vegne av Tynset kommune inviterer dere alle til byfest den 2. juli. Etter 2 år med pandemi, nedstengning og et liv satt litt på vent er det på tide å feire. Det er også på sin plass å feire at Tynset har blitt by, og hvordan kan det bedre gjøres enn å arrangere en byfest.

Fjellfri (pride) inngår også  som en del av byfesten vår den 2. juli. Nå er det jammen på tide å innse og feire at alle må få elske den man faktisk elsker.

Det legges opp til at arrangementet skal være for absolutt alle. Barn, voksen, funksjonshemmet, frisk, homofil, heterofil, fattig eller rik, siden vi alle er likestilte, verdifulle mennesker. Derfor er arrangementet gratis og vi legger til rette for at alle skal kunne delta og få en opplevelsesrik, fantastisk dag på Tynset by’n sammen med veldig mange andre fine folk.

Jeg gleder meg stort og håper du gjør det samme. Jeg håper vi sees den 2. juli. VELKOMMEN!!!😊

Hjertlig hilsen fra ordfører Merete 

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Byfest-magasin

Praktisk informasjon:

- Dette er et arrangement for alle. Vi ber om at du viser hensyn.

- La bilen stå om du kan/samkjør gjerne.

- Følg anvisningen til parkeringsvakter (se kart). (PDF, 4 MB)

--Røyking foregår kun på de anviste plassene (se kart). (PDF, 4 MB)

- Egen parkering for rullestolbrukere bak Tynset kulturhus (se kart). (PDF, 4 MB)

- Toalett for rullestolbrukere er inne i Tynset kulturhus. 

- Eget område på torget forbeholdt rullestolbrukere (se kart). (PDF, 196 kB)

- Ta med ørepropper.

- Betaling for mat/drikke: Helst med VIPPS, eventuelt kort.

Program: 

Torsdag 30. juni: Butikkene i sentrum holder åpent til kl. 21.00.

Fredag 1. juli: Vorspiel på Vaskeriet med DJ Janus4K

Lørdag 2. juli:

Kl. 11.00- 12.30: Trekkspillklubben, Fåset musikklag og Tynset spellemannslag underholder i Tynset sentrum.

Kl. 11.00-12.45: Paroleverksted på Bortistu´, Neby. Her kan du lage din egen parole, få ansiktsmaling, kjøpt diverse Pride-merch og gjøre deg klar til toget starter kl. 13.00.

KL. 12.00-17.00 Barnas byfest med lykkehjul og rebusløp.

Kl. 13.00-14.00: Fjellfri-toget går fra Bortistu og gjennom sentrum til torget. Absolutt alle som vil, er hjertelig velkommen til å bli med i toget! 

Kl. 14.00-16.00: Appeller og kulturelle innslag fra scenen på torget. Martin Holmen er konferansier, og vi får bl.a en felles appell fra alle ordførere i Fjellregionen. Følgende artister er bekreftet:

Artisten Raylee har vært aktuell med låten "Wild" gjennom sin deltakelse i Melodi Grand Prix 2020. Låten har slått bra an internasjonalt med flere millioner streams og gått til gull i Norge. 

VILDE er en norsk pop-artist og låtskriver fra Tjøme, bosatt i Oslo. Siden starten av 2018 har VILDE gitt ut 8 singler, helt på egenhånd. Artisten står 100% på egne ben, er sin egen manager og jobber beinhardt for å komme seg opp og frem.

Synnøve Brøndbo Plassen​ kom høsten 2021 med sitt debut-album "Hjemve" som hun fikk en Spellemannsnominasjon for, i tillegg til en rekke gode anmeldelser fra både norsk og internasjonal presse. De siste årene har hun mottatt en rekke utmerkelser og opptrådte under årets Spellemannspris-utdeling. 

16:00: Åpning av sommerutstilling i Galleri Elgen med arbeider av de tremasterstudentene; Natalie Field, Gunilla Elisabeth Hasselrot Eriksson og Sophia SoYoon Lee fra kunstakademiet, NTNU Trondheim

18:15 Oppvarmingsband: Pubens venner

19:30 Oppvarmingsband: Whitespire

21:00 Konsert med Åge og Sambandet

Etter Åge-konserten: Nachspiel på Vaskeriet med Kviknegutta (forhåndssalg av billetter).