Fiske

Fishspot

Fiske fra rullestol

I Tynset kommune er Kviknedølstjønna ved Savalen tilrettelagt for funksjonshemmede. Det lett adgang med bil, og det er fiskebrygge som egner seg for fisking fra rullestol. Det er toalett for funksjonshemmede, og oppsatt bord og benker.
Følg skilting langs Rv 3 mot Savalen. Kviknedølstjønna ligger på venstre hånd før du kommer inn til selve Savalen bygd.

For yttligere opplysninger, ta kontakt med Fishspot.

 

Unngå levende agn

Alt fiske med død eller levende ørekyte som agn er forbudt også i Tynset kommune. Ørekyta formerer seg raskt, og spiser opp ørretens næringsdyr.

Spredning av ørekyte er derfor en stor trussel mot fiskebestanden.

For yttligere opplysninger, ta kontakt med Fishspot.

 

Garnfiske Y-tjønnan

Kommunen leier ut garnfiske i Y-tjønna i sommerhalvåret. Fisket innebærer helgekort til Y-tjønna, med bu, båt og garn i en av sju helger. Tidsrommet er fra ca. 25. juni og helgene utover til rypejakta starter 10. september. Første helg avhenger av når det blir snø- og isfritt i området. I bua er det fire sengeplasser. Båt, garn, oter og redningsvester er tilgjengelig på stedet.

Pris for garnfiske er kr 1. 500,- pr. helg. Dette inkluderer garnfiske og overnatting i bua. Prisen for garnfisket inkluderer to dager stang-/oterfiske i hele Kvikneområdet for én person. Dersom flere personer ønsker å fiske med stang/oter, må det kjøpes eget fiskekort fra Kvikne fiskeforening (Kviknekortet). Kort kan kjøpes på fishspot.no og på servicetorget når garnfiskekort hentes.

Søknad pr. husstand:

Det kan bare sendes en søknad pr. husstand.

Søknadsfrist:

Søknadsfristen er 1. mai. Gå inn her for å søke.

Betingelser:

Trekning på garnfiske er forbeholdt innenbygdsboende i Tynset kommune. Søknad legges på ønsket helg eller flere ønskede helger. Dersom flere søkere ønsker garnfiske på samme helg vil det foretas trekning mellom disse. Dersom det er ledige helger etter trekning, vil disse legges ut for salg med mulighet også for utenbygdsboende. Salg utenom trekning foregår etter førstemann til mølla-prinsippet. Fiskere kan levere søknad om garnfiske hvert år.

Fangstrapport skal leveres ved returnering av nøkkel til servicetorget

Adresse

Postadresse
Gjelen 3
2560 Alvdal

Besøksadresse
Steigjelen 38
2560 Alvdal