Trygghetsalarm

Tynset kommune tilbyr digital trygghetsalarm og, om ønskelig, i kombinasjon med elektronisk dørlås.

  • Med en digital trygghetsalarm vil du kommunisere med Hjemmetjenesten rett i alarmen du bærer med deg. Du kan bevege deg utendørs og samtidig ha mulighet til å kommunisere med en pleier om du har behov for hjelp. Så lenge det er mobildekning er det også dekning for alarmen.

     

  • En elektronisk dørlås sørger for at Hjemmetjenesten låser opp din ytterdør med sin smarttelefon, uten bruk av nøkkel. Det er ingen andre enn Hjemmetjenesten som har mulighet til å låse opp din dør ved bruk av telefon. Besøk fra Hjemmetjenesten vil automatisk bli dokumentert i vårt system.

     

Når du utløser en alarm vil det være mulig for Hjemmetjenesten å spore hvor du befinner deg. Dette er kun mulig når du utløser alarmen, eller når pleieren ringer deg opp på alarmen. Det vil si at du ikke blir overvåket på noen som helst måte, men det er mulig via GPS å spore hvor alarmen befinner seg, når du har behov for hjelp. Dette betyr at hvis du har behov for hjelp, men ikke kan gi rede for hvor du er, har Hjemmetjenesten mulighet til å finne deg og gi den hjelp du har behov for. Alle som ønsker trygghetsalarm må underskrive en samtykkeerklæring som muliggjør sporing når alarm er utløst.