Her følger en liten oversikt over de viktigste tilbudene:
BookBites - gratis tilgang til e-bøker og lydbøker
BookBites er en app for mobile enheter for utlån av e-bøker og lydbøker, og lastes ned via App store eller Google Play. Her finner du et bredt og stadig voksende tilbud for alle aldre. Bøkene har raskere turnover, og her kan du også finne titler som ikke finnes i den fysiske samlingen på biblioteket. For å registrere deg trenger du e-postadresse, lånernummer og pin-kode. Har du ikke denne informasjonen, ta kontakt med oss.
Nasjonalbibliotekets nettbibliotek - les bøker, aviser og tidsskrift på nett
Som følge av restriksjonene ifbm korona-krisen har Nasjonalbiblioteket utvidet tilgangen til
digitalisert pliktavlevert materiale. Til vanlig gis denne tilgangen kun til dokumentasjons- og forskningsformål, men nå kan altså alle benytte seg av dette ved å logge inn med ID-porten (MinID, BankID m.fl.) eller Feide via nettsida nb.no. Her finnes det aller meste!
Filmbib - se norske dokumentarer og kortfilmer
Trenger du et lite avbrekk fra Netflix, tilbyr
Filmbib flere hundre norske kort- og dokumentarfilmer. Her finnes noe for alle, i aldersspenn fra de aller minste til de godt voksne. Tjenesten er gratis tilgjengelig for deg med nasjonalt lånekort, og du trenger lånernummer og pin-kode for å logge inn.
Lag ditt eget, fullverdige Nasjonale lånekort digitalt
Flere digitale tjenester er tilgjengelig bare for dem som har nasjonale lånekort. Disse kortene utstedes vanligvis av bibliotekene, men nå er det mulig å lage seg et
digitalt nasjonalt lånekort helt selv! Dette gjør du via nettsida nb.bib.no, og tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID m.fl.). Har du nasjonalt lånekort fra før, kommer opplysningene dine opp når du forsøker å logge inn.
Samlesider med digitale bibliotektjenester
Synes du det er vanskelig å få den fulle oversikten over de digitale bibliotektilbudene? Fortvil ikke – oppsøk nettsida karanteket.no! Her er de digitale tilbudene fra norske bibliotek samlet på et sted. Også Innlandet fylkesbibliotek har laget ei samleside med digitale tjenester som det kan være verdt å sjekke ut.:
Følg biblioteket ditt på sosiale medier – og ta kontakt
Vi oppfordrer alle til å følge sine respektive bibliotek på Facebook! Her legges det ut innhold, tips og nyheter fortløpende, og tilbud kan variere fra bibliotek til bibliotek. Kommer det nye tilbud, er det her du får vite det først! Facebook er for øvrig et overflødighetshorn av livestrømminger med barnetimer og foredrag for voksne, spesielt i regi av Litteraturhuset og Nasjonalbiblioteket. Følg oss gjerne på Instagram også.
Sist, men ikke minst, vil vi understreke muligheten alle har til å kontakte biblioteket per telefon, e-post eller messenger. Selv om biblioteket har et redusert tilbud, er vi her for deg! Om du har problemer med å logge inn, trenger tips eller hjelp til å finne frem, står vi nå, som før, med glede til tjeneste for våre lånere.