Aktiviteter

BUA

BUA Tynset låner bort sport- og fjellutstyr til alle som har lyst til å prøve noe nytt i sommer. De er åpne tirsdag mellom 15.00 og 17.00, eller etter avtale med den som har vakt.
TLF.: 477 91 872

Gå inn på BUA sin hjemmesiden for å lese mer.

Adresse: Sjukehusvegen 8
Send e-post til tove.mette.glenne@tynset.kommune.no

​​​​​​​Gå til facebooksiden til BUA​​​​​​​

Anno Musea i Nord-Østerdalen

Museumsparken har åpen restaurant og omvisning i åpningstiden fra 1. - 30. juli.
Anno musea har spennende utstillinger hele sommeren. I tillegg tilbyr de omvisninger i Tynset bygdemuseum Museumsparken og på Tylldalen bydgetun.

Gå til informasjon om museumssenteret
Gå til informasjon om Hva skjer
Tlf.: 477 57 253
Gå til hjemmesiden for nord@annomuseum.no

Museumssentret Ramsmoen
Museet har åpent mandag-fredag kl. 9-15.
Adresse: Kongsveien 6.
Gå til informasjonssiden Museumssentret Ramsmoen

Museumsparken

Museumsparken er åpen fra tirsdag-søndag kl. 11-16. Her kan du få spennende omvisning i de gamle bygningene og et interessant innblikk i både lokal historie og hvordan livet var i bydge-Norge før i tiden. 
Adresse: parkveien, 2500 Tynset.
Gå til informasjon om Tynset bygdemuseum
 

Tylldalen bygdetun

Tylldalen bydgetun er bydg omkring den gamle prestegårdsstua. Bydetunet fungerer som bakgrunn for Olsokspelet i Tylldalen og vider viktig Tylldalshistorie. Museet tilbyr omvisning mot forespørsel. Ta kontakt på telefon 477 57 253 
Send e-post til nord@annomuseum.no
Adresse: Olsbergveien 114, 2510 Tylldalen.
Gå til informasjon om Tylldalen bygdetun

 

Badeplasser

Tynset kommune kan tilby både tilrettelagte og naturlige badeplasser, for en god badeopplevelse uansett om man ønsker strand eller ikke.

Svarttjønna: sandstrand, flytebrygge og volleyballbane. Følg Fv. 30 mot Tylldalen. Skilt inn til Svarttjønna dukker opp på venstre hånd etter ca. 7 km.

Savalsjøen: langgrunt fjellvann med sandstrand og flytebrygge. Følg skilting mot Alvdal på Fv. 30. Når du svinger av til Rv. 3 kan du følge skilting mot Savalen. Fremme på Savalen vil det dukke opp skilt til badeplass på høyre hånd.

Stubsjøen på Kvikneskogen. Følg skilting mot Trondheim på Fv.30. Når du svinger inn på Rv.3. kan du følge skilting mot Kvikne. Etter ca. 22,5 km dukker det opp skilt til Sørsjøen på venstre hånd. Sving venstre her, ta så første til høyre, og Stubsjøen vil dukke opp på høyre side.

Finstadsjøen i Brydalen: Følg Fv. 665 i ca. 21,5 km. Finstansjøen ligger på venstre hånd.

Tunna ved Magnillfossen: Magnillfossen ligger på høyre side av Rv.3 på vei mot Trondheim. Følg Rv.3 i ca. 12km for å komme dit. Parker på setervei som dukker opp til høyre etter du har kjørt forbi fossen.

Riptjønna: fjellvann som ligger i Ripan naturreservat, og som kan kombineres med fottur i området. Følg Fv. 30 mot Tylldalen. Etter ca. 5 km svinger du til høyre inn på Nedre Glomsjø parkeringsplass. Herfra er det ca. 2,5 km til Riptjønna. Stien er godt skiltet.

Båt, kano, kajakk og SUP brett

Gå til hjemmesiden til Savalen fjellhotell
Savalen fjellhotell leier ut båt, kano, kajakk og SUP-brett på dagsbasis
Tlf.: 62 47 17 17
Send e-post til post@savalen.no

Savalen båt- og vannsportforening leier ut SUP-brett.
E-post: ro-ban@online.no
Tlf.: 994 12 186

Gå til Facebooksiden for Savalen båt- og vannsportforening

Gå til hjemmesiden til Nordli gård
Gå til Facebooksiden for Nordli gård
Nordli gård leier ut kajakker med henger, og med tilhørende årer og flytevester.
Adresse: Brydalen, 2500 Tynset
Tlf.: 934 62 076
Send e-post til borre@nordligard.no

 

Frisbeegolf

Tynset har to flotte frisbeegolfbaner der både de mest konkurranselystene, og hele familien kan få teste sin treffsikkerhet.

Tron Ungdomssenter: 9-hulls frisbeegolfbane ligger i umiddelbar nærhet til Tron Ungdomssenter, med utkast fra parkeringsplassen ved innkjøringen til ungdomssenteret. 
Adresse: Tylldalsveien 689, 2500 Tynset

TIF Nytrømoen Discgolf Park: Nyetablert 10-hulls frisbeegolfbane på Nytrømoen, med utkast ved ishockeybanen bak Nytrømohallen. Banen er under utbygging til å inkludere en utvidelse på ytterligere 8 hull og en barnebane. 
Adresse: Idrettsveien 27, 2500 Tynset.

Banen på Nytrømoen er utvidet til 18-hulls bane. Banen er fremdeles ikke helt ferdigstilt, og det jobbes med å løfte opplevelsen på utkast og i banen.  

Dovrefjell - Sunndalsfjella nasjonalpark

Gå til hjemmesiden for Dovrefjell - Sunndalsfjella nasjonalpark

Opplev det varierte og sagnomsuste fjellområdet – med spisse fjell og dype daler i vest og bølgende landskap i øst.

Forollhogna Nasjonalpark

I Forollhogna Nasjonalpark kan du vandre i vakre fjell- og seterdaler. Nasjonalparken har Skandinavias mest produktive villreinstamme og en levende seterkultur med lokale mattradisjoner. Populære aktiviteter er plukking av sopp og bær, jakt, fiske og fjellturer.

Gå til Oppdag Forollhogna

Gå til Utforsk Forollhogna

Gå til turforslag for hele Norge

Gå til Turapper
 

 

 

Guidede naturopplevelser og kurs i villmarksliv

Gå til hjemmesiden for Wilderness Life
Gå til Facebooksiden
Thoralf Rumswinkel arrangerer guidede villmarksturer på fot, ski og med kano, og holder kurs i villmarksliv, der man kan lære nyttige ferdigheter.
Tlf.: 984 82 130
Send e-post til mail@wildernesslife.no
 

 

Jakt og fiske

 Med sine nasjonalparker og landskapsvernområder med lett terreng egner Tynset seg godt for både jakt og fiske. I både Forollhogna og Knutshø finner du noen av Norges mest produktive villreinstammer og høye bestander av rype. Det er ikke bare rein du kan jakte på i Tynset, men både elg, hjort, rådyr, rype og skogsfugl for å nevne noen.

Fiskeområdene rundt Tynset byr på flotte fiskeopplevelser, både for erfarne og uerfarne. Spesielt Kvikne med sine 80 vann, sjøer og fiskeførende elver gir gode muligheter for å få fisk i kilosklassen. Glomma renner gjennom Tynset og passer utmerket for mange typer sportsfiske. Dessuten vil du kunne finne fantastiske fiskevann på Savalen og i Tylldalen. De dominerende artene du finner i Tynset kommune er ørret, harr og røye.

Fiskekort kan kjøpes på Servicetorget, Circle K, Coop Kvikne, Kvikne turistinformasjon (ved Circle K Kvikne), hos Olav Moen på Kvikneskogen eller på Fishspot.no. Følg lenkene i tabellen under.

 

Julenissens hus

Gå til hjemmesiden for julenissens hus på Savalen. Her kan familien utforske nissens verksted, og barna kan bli nisselærlinger i sommer.
Gå til mer informasjon om Julenissen
Tlf.: 62 47 17 17
Send e-post til post@savalen.no

Pilgrimsleden

Gå til informasjon om Pilgrimsleden

Østerdalsleden går fra Trysil/Rena via Tynset til Trondheim. Om du går hele eller kun deler av turen vil du kunne oppleve urørt og vakker natur i et variert terreng. Overnatting langs leden får man svært rimelig, og noen steder helt gratis. Turen fra Tynset og inn mot Trondheim kvalifiserer til Olavsbrevet, som deles ut ved Nidaros pilegrimsgård. På veien opplever du vakre Forollhogna nasjonalpark, som viser Fjellregionens natur fra sin beste side.

For å lese mer om Østerdalsleden og se kart over området, finner du info på pilgrimsleden sin side. Gå til turforslag om Pilgrimsleden

Som Pilegrim er det tradisjon for å dokumentere vandringen med pilegrimspass. Denne tradisjonen kommer opprinnelig fra middelalderen. Passet dokumenterte at man var ekte pilegrim, og ble vist frem på nye steder. I Tynset kommune kan du få stempel på Tylldalen kirke og på Tynset kirke. Overnattingssteder kan også være behjelpelige med påtegninger i passet. Disse må du ha for å bevise at du har gått de siste 10 milene eller syklet de siste 20 milene inn til Trondheim, slik at du kan få Olavsbrevet. Gå til informasjon om Pilgrimspass og Olavsbrev.

Hvor kan man overnatte på leden i og rundt Tynset kommune? Fra sør til nord:

  • Hytte ved Skoråsetra, Midtskogen. Kontakt: 62486500.
  • Pilegrimslavvo ved Søndre Kvanntjønna, Tylldalen. Kontakt: 45004563. tobraby54@gmail.com
  • Småvangen skihytte, Tylldalen. Kontakt: 45004563. toraby54@gmail.com
  • Tynset Hotel, Tynset. Kontakt: 62480600. post@tynsethotel.no
  • Tynset Rom & Camping, Tynset. Kontakt: 62480311. post@tynsetcamping.no
  • Vingelsgaard Gjestgiveri, Vingelen. Kontakt: 62494820/93368262. gjest@vingelsgaard.no
  • Tollefsa Gjestegård, Vingelen. Kontakt: 62496200/91145958
  • Malmplassen Gjestegård, Tolga. Kontakt: 62496305. post@malmplassen.no
  • Spellmovollen, Os. Kontakt: 90936246/91884788.post@spellmovollen.no
  • Åpen bu ved Forrolsjøen, Midtre Gauldal. Kontakt: 99554891
  • Svarttjønnbua, Midtre Gauldal. Kontakt: 99554891
  • Stenfjellbua, Midtre Gauldal. Kontakt: 99554891

Om du vil vite mer om de enkelte stedene, bruk kontaktinformasjon eller klikk deg inn på stedene i kartet -  Gå til kart for Pilgrimsleden

Savalen Hestesenter

Tilbyr rideturer, rideskole og kanefart.
Gå til hjemmesiden for Savalen hestesenter
Gå til Facebooksiden
Savalen, 2500 Tynset.
Tlf.: 907 68 137.
Send e-post til savalen@hestesenter.no

 

 

Savalen fjellspa

Pent og moderne velværebassen og spa.  Gå til hjemmesiden for Savalen fjellhotell.
Tlf.: 62 47 17 17
Send e-post til post@savalen.no

Stolpejakten

Tynset IF Orientering arrangerer stolpejakt. Gå til informasjon om stolpejakt fra og med 1.juni 2024, til og med 20. oktober 2024. Stolpejakt er en super måte å utforske og bli kjent med nye områder på.

Hent brosjyre/kart over stolpene på Circle K Tynset, Alvdal/Tynset Sport, Sport 1, Matkroken i Tylldalen, Savalen fjellhotel og Frivillighetssentralen eller Servicetorget.

Last ned appen «Stolpejakt» til telefonen for interaktivt kart og GPS. Finnes på Appstore og Google Play store. Gå til Appstore  Gå til Google Play store.

Gå til hjemmeside for Stolpejakten

Gå til informasjon om hva Stolpejakten er.

Sykle seterveien Alvdal-Røros

Seterveien Røros – Alvdal er en ca. 16 mil sammenhengende skiltet sykkeltrasè fra Røros til Alvdal. Trasèen passerer igjennom kommunene Røros, Os, Tolga, Tynset, Folldal og Alvdal og kan sykles i begge retninger. 

Sykkelturen er en fin opplevelse som passer for hele familien. For en komplett opplevelse kan du bestille sykkelpakke komplett med overnattinger, frokost og middag. For å lese mer om seterveiene og bestilling av sykkelpakke  Gå til hjemmesiden sykle seterveien Alvdal-Røros

Det er også mulig å kun sykle deler av seterveien. Kart over de forskjellige etappene: Gå til hjemmesiden for Ut.no.

Gå til del 1 Røros-Vingelen

Gå til del 2 Vingelen-Savalen

Gå til del 3 Savalen-Grimsbu

Gå til del 4 Grimsbu-Alvdal

Terrengsykling

I Haverslia er det bygget ny og fin terrengsykkelløype som passer både for store og for små. Anlegget ligger i nærhet til Haverslia skianlegg, som er skiltet fra Rv. 3 mot Tylldalen. 

Savalen har også fått sin egen flotte terrengsykkelløype på 1300 meter, som egner seg for både familier og de som ønsker seg litt utfordringer. I denne løypa går det fint an å få luft under hjula! Løypa har blå vanskelighetsgrad, og ligger lett tilgjengelig ved rulleskiløypa på Savalen skistadion. Eksakt lokasjon i Kviknedølåsen.

Ellers anbefales det å oppleve de skjønne naturomgivelsene på Tynset fra sykkelsetet. Kommunen har mange fine skog- og fjellområder som egner seg godt for stisykling. For kart og tips til turer, sjekk ut Alltrails.  Gå til informasjonssiden til Alltrails

Savalen fjellhotell leier ut sykler i ulike størrelser til både barn og voksne. På hotellet og på hotellets nettsider finnes det kart over de mange fine sykkelstiene og terrengrutene man kan oppleve på Savalen.

Gå til informasjon om sykkel på Savalen

Telefon: 62 47 17 17

E-post: post@savalen.no

Gå til facebooksiden

Urørt ski- og sykkeleventyr tilbyr guidede sykkelopplevelser på Savalen, med erfarne guider som kjenner alle de beste stiene i lokalområdet.

Gå til informasjon om guidede sykkelturer på Savalen

E-post: audun@urortskiogsykkel.no

Telefon: 970 32 051.

Ting man er nødt til å gjøre på Tynset

Utforsk lokale turmuligheter

Tynset er omgitt av skjønn og lett tilgjengelig natur, noe som gjør at man ikke trenger å pakke sekken for å komme nær naturperlene. Utforsk nærområdet ved å følge kjærlighetsstien, en bred og tydelig merket rundtur i Tynset sentrum. Her kan du dessuten krysse Glomma via nye Neby bru. Følg gangveien ved elva tilbake til sentrum, eller besøk Bortistu for nydelig hjemmelaget bakst.

Hvis du er av den eventyrlystne sorten kan du smøre med deg niste og ta fatt på en av de mange fjellturene som finnes her. Enten det er en kort fottur, eller kanskje en lengre tur til Forollhogna nasjonalpark, Blåkletten eller Rødalshøa, er man garantert en god opplevelse med nydelig utsikt og muligheter for nærkontakt med lokalt dyreliv. Kanskje du også kan ta med fiskestang og prøve lykken i de mange fiskestedene som finnes?

Gå til informasjon om Kjærlighetsstien
Gå til informasjon om Forollhogna nasjonalpark
Gå til informasjon om Blåkletten
Gå til informasjon om Rødalshøa

Fisketilbud og fiskekort:
Gå til fiskekort Tynset
Gå til fiskekort Kvikne
Gå til fiskekort Savalen
Gå til fiskekort Tylldalen

Besøk verdens uoffisielt største spark

Tynsets største symbol er sparken på torvet, som er av imponerende størrelse. Faktisk er den hele 6 ganger så stor som en vanlig spark! Knips et bilde av deg selv foran, eller på toppen av sparken, og kos deg gjerne med en is fra Kulturkafeen eller MIX-kiosken etterpå. 

Dra på lokal matsafari

Ta del i gleden som kommer av god lokal mat, og besøk de lokale matvareprodusentene imens du er her. Tynset kan skryte av å ha mange flinke produsenter av lokale matvarer av høy kvalitet. Disse har ofte åpne gardsbutikker, eller tar imot bestillinger, slik at alle kan nyte varene som tilbys. Her tilbys alt fra spekeskinke og honning, til geitost og mandelpotet av høy kvalitet. Perfekt suvenir som gjør at du kommer til å huske besøket på Tynset i lang tid.

Gå til oversikt over lokalmat

Ta en dukkert i det friske fjellvannet

I Tynset finnes det en rekke muligheter for å ta seg en dukkert, enten man velger en av de mange sjøene i fjellet eller et av kommunens tilrettelagte badesteder. På Svarttjønna er det en fin sandstrand, flytebrygger og mulighet til å spille volleyball til langt på kveld. Svarttjønna ligger ved Fv. 30 mot Tylldalen, og er skiltet fra veien.  

I tillegg vil man garantert få en god badeopplevelse ved Savalsjøen. Her er det langgrunt, fin sandstrand, og god plass til å boltre seg på. Stranda ved Savalsjøen finner man ved å kjøre opp til Savalen. Skilt for badeplass er på høyre side av veien.  

Opplev de lokale gruvene

Tynset har en lang og spesiell historie med gruvedrift, og restene av gruveproduksjonen avslører en spennende og rik fortid. Delta på omvisning på Vollan Gård på Kvikne, og lær om gruvedriften som kom i gang her på 1600-tallet. Restene av Kvikne kobberverk er dessuten lett tilgjengelig med bil inn i Kvikne Østfjell. Der får du et spesielt innblikk inn i gruvehistorien på Tynset.

En annen lokal gruve er Røstvangen gruver, som ligger ved Nytrøa. Pakk med deg niste og ta turen oppover mot Røstvangen Gruver, der du kan lese om gruvedriften og se restene som ligger igjen etter det som har blitt omtalt som Norges største konkurs. Røstevangen er godt skiltet fra Rv.3 mot Trondheim, og du kan lese mer om gruvene på Tynset kommunes Gå til informasjon på kommunens nettsider.

I tillegg kan man også finne rester av gruvedrift i Tylldalen. Gamle Grøtådalen gruver ble lagt ned på 1800-tallet, men hvis du tar turen opp vil du se restene av gruvene i huleganger i fjellet. Herfra ble malm fraktet hele veien til Alvdal, som var et godt stykke unna på den tiden. Stien er god, og du når den ved å kjøre Fv. 30 mot Tylldalen. Parker ved brua over Gammelseteråa.

Treningssenter

Treningssenter med stort utvalg av apparater.
Gå til hjemmesiden til Tynset Friskliv
Gå til Facebooksiden
Treningssenter i Tynset sentrum.
Adresse: Ramm Østgårdsgate 8, 2500 Tynset
Tlf.: 401 91 331
Send e-post til friskliv@tynsetidrett.no

Treningssenter spesialisert på kampsport
Gå til hjemmesiden til Mudo gym Tynset
Gå til Facebooksiden
Adresse: Meierigata 1, 2500 Tynset
Tlf.: 934 32 167
Send e-post til tynset@mudo.no

Tynset Turlag

Gå til Tynset turlag sin nettside gir god informasjon om turer i nærområdet. Her finnes også oversikt over aktiviteter og fellesturer som de arrangerer.
Gå til Facebooksiden

Tlf.:  911 75 410
Send e-post tilleder@tynsetturlag.org

Toppturer

Hvert år arrangerer Tynset turlag topptrim der det oppfordres til å utforske et utvalg av Nord-Østerdalens mange vakre topper. Man kan melde seg på via appen Turtrim for å samle poeng og få alle turene på mobilen med GPS. 
Kart over fysak-toppene kan hentes på biblioteket.

I år ligger ingen av toppene i sårbare villreinområder. Alle toppene er derfor tilgjengelige fra og med 1. juni til og med 30. september. Vær obs på at enkelte av veiene som går inn til toppene vil være stengte frem til begynnelsen av juni.

Gå inn på tynset turlag for å se oversikt over toppene.

Vær obs på at to av toppene ligger i sårbare villrein-områder. Disse bør kun besøkes etter kalving og før begynnelsen på jaktsesongen 15. juni til 15. august. Dette gjelder Eventjønnhøa og Volkampen.

Tylldalen fiskevei
Legg ut på en historisk vandring langs ruter som ble brukt for jakt og fiske i oldtiden. Gode fiskemuligheter underveis.

 

Turer for familien

6 fine fjellturer for familien

Tynset er en naturperle, og på grunn av det snille terrenget er det enkelt å komme seg ut for å se naturen fra sin beste side. Disse seks turene passer godt for både barn og foreldre. Her kan du gå i urørt natur, komme tett på fjellets flora og dyreliv, og finne flere av de beste utsiktspunktene som Tynset har å by på. 

  1. Ruv i Forollhogna nasjonalpark

Lengst nord i Tynset kommune finner du Kvikne og Forollhogna nasjonalpark. Dette området byr på urørt fjellandskap og et rikt dyreliv. Turen inn til Ruv gir god utsikt, og informasjon om nærområdet, med muligheter for å fortsette turen lenger inn i fjellet eller stoppe opp for å fiske. Stien er godt merket og enkel å nå med bil, noe som gjør at turen passer spesielt godt for familier. Bompengeavgift kreves.
Gå til mer informasjon

  1. Gråvola

Gråvola ligger midt i Savalen, og gir deg utsikt helt til Rondane Nasjonalpark i Gudbrandsdalen. Stien er lett å følge, og startpunktet for turen ligger enkelt tilgjengelig med bil. Med sine 8km tur-retur passer denne turen spesielt godt for familier som liker lengre turer.

Gå til informasjon og veibeskrivelse.

  1. Måna

Måna er en liten topp som ligger rett utenfor Tynset sentrum. Toppen er den perfekte turen for små barn, og et godt eksempel på at man ikke trenger å dra langt for å nyte naturen Tynset har å by på. Startpunktet for turen ligger ved ei seter. Herfra er det ca. 2km til toppen på en godt merket sti med slak stigning. Bompengeavgift kreves.

Gå til informasjon og veibeskrivelse.

  1. Finnstadkletten

Finnstadkletten er en enkel tur som gir god mosjon for store og små. Stien er bratt, men turen til toppen er ikke lang. Her kan familien nyte matpakka mens dere ser Brydalen fra sin beste side, og la dere sjarmere av hva fjellheimen i Nord-Østerdal kan vise frem.

Gå til informasjon og veibeskrivelse.

  1. Tronkalven

Tronfjell er fjellet som ruver over Tynset, og ved siden av den ligger Tronkalven. Dette er en fin tur som passer barn i barneskolealder så vel som de voksne som følger med. Pakk sekken og spis en god niste på toppen, for her vil man kunne nyte synet av både Tylldalen og Tynset. 

Gå til informasjon og veibeskrivelse.

  1. Fåsten

Fåsten ligger nær Tynset sentrum, og er en favoritt blant lokale innbyggere. Hit er det mange stier som fører, noe som betyr at det er mulig å lage en fin runde hvis man velger forskjellige veier på tur opp og tur ned. Toppen gir dere dessuten en nydelig utsikt mot både Tynset og Alvdal, som må sies å være spesielt vakker med kveldsmat og solnedgang.

Gå til informasjon og veibeskrivelser.

Hvis du ikke kan få nok av naturen og turene Tynset har å by på, anbefaler vi også å sjekke ut flere fantastiske turer: Gå til informasjon om Tynset turlag.

Kultursti på Neby
Det er satt opp tavler med informasjon om Tynsets historie fra 1700- og 1800-tallet på Neby. Kart kan hentes på Tynset Bibliotek.  

Gå til informasjon om Kultursti Neby

Tynset på vinteren

For oppdatert informasjon om når løypenettet har blitt preparert, gå til skisporet.no

Alpint
På Savalen finner du et flott og veldig familievennlig alpinanlegg med 3 heiser og et barneområde, som har 2 barnebånd. Gå til hjemmesiden for Savalen
Gå til Facebooksiden
Tlf.: 62 47 17 17
post@savalen.no

Isfiske

Det finnes fine muligheter for isfiske på Tynset, med fine sjøer og lang sesong. Det er mulig å isfiske helt fra isen legger seg tidlig vinter til den smelter bort i april-mai.

Gå til informasjon om isfiske på Savalen.

Kanefart
Gå til hjemmesiden for Savalen Hestesenter  som arrangerer kanefart for både større og mindre grupper.
Gå til Facebooksiden
Tlf.: 907 68 137
Send e-post til post@hestesenter.no

Langrenn

På Tynset er det et variert løypenett som vil gi deg tilgang på milevis av skiløyper.
Sjekk ut startpunkter: Gå til informasjon om skiløypene.
Skiløypene på Savalen finner du under: Gå til informasjon om langrennsløyper

Gå til UT.no for flere turforslag.

Skiorientering
Orienteringsgruppa under Tynset Idrettsforening setter ut poster i løypenettet for langrenn. Postene settes ut i januar, og er oppe ut skisesongen. Man kan kjøpe pose med kart og klippekort hos Circle K Tynset og Alvdal-Tynset Sport Tynset.

Fjellski
Tynset er hjem til mange fine fjelltopper, og med fjellski på beina kan du nyte utsikt og gode snøforhold hele vinteren.
Tronfjell og Grønfjell er eksempler på fine turer på fjellski. Rødalshøa er også en bra tur, spesielt for de som ønsker seg en utfordring.  Gå til informasjon om tur til Rødalshøa.

Skøyter
Det finnes fin skøytebane på Nytrømoen idrettsanlegg hver vinter.
Skøyter kan lånes hos BUA Tynset:  Gå til hjemmesiden til BUA 
Idrettsveien 27, 2500 Tynset.

 

 

Utetrening

Tynset har fine fasiliteter for utendørs styrke- og basistrening.

Tuftepark
Lokasjon: utenfor Tynset ungdomsskole. Adressen er Torvgata 1, 2500 Tynset.
Husk håndvask før og etter bruk av tufteparken.

Basisløype i Haverslia
Lokasjon: følg Fv. 30 mot Tylldalen. Sving av mot Haverslia Skistadion. På skistadion går du inn i lysløypa som ligger til høyre for klubbhuset. Ta første til høyre, så vil basisløypa dukke opp på venstre side av løypa.

Utforsk spor fra siste istid

Naturlandskapet på Ripan naturreservat ble utformet under siste istid. Ved å følge en av de mange turstiene inn i området vil man kunne se et mangfold av spor etter isbreene, og den store bredemte sjøen, Nedre Glomsjø, som lå over Nord-Østerdalen da isen var i ferd med å smelte ned. Blant annet kan man utforske dødisterrenget bestående av karakteristiske dødisgroper, isranddelta og terrasser, eller vandre langs strandkanten som ble etterlatt etter Nedre Glomsjø. Gå til informasjon om Nedre Glomsjø.

På Ripan finnes det mange infotavler som gjør det lettere å utforske istidssporene. Om man ønsker enda mer informasjon, så kan biblioteket på Tynset være til hjelp.
Gå til informasjon om Ripan

Det er å anbefale å gå inn i Ripan fra Auma. Her vil man komme til Aumafalla, som er et tydelig hogg i naturen. I dette området vil man finne spesielt tydelige spor etter siste istid.

 

 Foto over Ripan

 

Kontakt

Servicetorget
E-post
Telefon 62 48 50 00

Åpningstid kl. 10.00 - 15.00