Aktiviteter

Aktiviteter

Savalen Hestesenter

Tilbyr rideturer, rideskole og kanefart.
Savalen Hestesenter
Facebookside
Savalen, 2500 Tynset.
Tlf.: 907 68 137.
E-post

Treningssenter

Treningssenter med stort utvalg av apparater.
Tynset Friskliv
Facebookside
Treningssenter i Tynset sentrum.
Adresse: Ramm Østgårdsgate 8, 2500 Tynset
Tlf.: 401 94 331
E-post

Treningssenter spesialisert på kampsport
Mudo gym Tynset
Facebookside
Adresse: Meierigata 1, 2500 Tynset
Tlf.: 93 32 167
E-post

Tynset turlag

Tynset turlag - turområder/fellesturer
Facebookside
Ti på topp/Barne-fem på topp
Tlf.:  911 75 410
E-post

Stolpejakten

Tynset IF Orientering arrangerer stolpejakt fra og med 1.juni 2020, til og med 21. oktober 2020. Stolpejakt er en super måte å utforske og bli kjent med nye områder på.

Hent brosjyre/kart over stolpene på Circle K Tynset, Alvdal/Tynset Sport, Sport 1, Frivillighetssentralen eller Servicetorget.

Last ned appen «Stolpejakt» til telefonen for interaktivt kart og GPS. Finnes på Appstore og Google Play store.

Mer info.

Hva er stolpejakt.

Terrengsykling

På Tynset finner du fin natur og gode stier for terrengsykling.

Fjell- og skogstier på Tynset

Sykkelstier på Savalen

Tips til familier – Ripan naturreservat. Følg Rv. 3 mot Tylldalen. Etter ca. 5 km svinger du til høyre inn på Nedre Glomsjø parkeringsplass. Herfra kan du oppdage Ripan, og sykle på mange godt oppmerkede stier.

Tips til andre turer og fine seterstier på UT.no.

Badeplasser

Tynset kommune kan tilby både tilrettelagte og naturlige badeplasser, for en god badeopplevelse uansett om man ønsker strand eller ikke.

Svarttjønna: sandstrand, flytebrygge og volleyballbane. Følg Fv. 30 mot Tylldalen. Skilt inn til Svarttjønna dukker opp på venstre hånd etter ca. 7 km.

Savalsjøen: langgrunt fjellvann med sandstrand og flytebrygge. Følg skilting mot Alvdal på Fv. 30. Når du svinger av til Rv. 3 kan du følge skilting mot Savalen. Fremme på Savalen vil det dukke opp skilt til badeplass på høyre hånd.

Stubsjøen på Kvikneskogen. Følg skilting mot Trondheim på Fv.30. Når du svinger inn på Rv.3. kan du følge skilting mot Kvikne. Etter ca. 22,5 km dukker det opp skilt til Sørsjøen på venstre hånd. Sving venstre her, ta så første til høyre, og Stubsjøen vil dukke opp på høyre side.

Finstadsjøen i Brydalen: Følg Fv. 665 i ca. 21,5 km. Finstansjøen ligger på venstre hånd.

Tunna ved Magnillfossen: Magnillfossen ligger på høyre side av Rv.3 på vei mot Trondheim. Følg Rv.3 i ca. 12km for å komme dit. Parker på setervei som dukker opp til høyre etter du har kjørt forbi fossen.

Riptjønna: fjellvann som ligger i Ripan naturreservat, og som kan kombineres med fottur i området. Følg Fv. 30 mot Tylldalen. Etter ca. 5 km svinger du til høyre inn på Nedre Glomsjø parkeringsplass. Herfra er det ca. 2,5 km til Riptjønna. Stien er godt skiltet.

Savalen velværebasseng og spa

Pent og moderne velværebassen og spa lokalisert på Savalen fjellhotell.
Tlf.: 62 47 17 17
E-post

Båt, kano og kajakk

Savalen fjellhotell
Savalen fjellhotell leier ut båt, kano og kajakk på dagsbasis
Tlf.: 62 47 17 17
E-post

Nordli gård
Facebookside
Nordli gård leier ut kajakker med henger, og med tilhørende årer og flytevester.
Adresse: Brydalen, 2500 Tynset
Tlf.: 934 62 076
E-post

 

ATV

Oppdag naturen i Tynset på en spennende måte ved å leie ATV.  

Outdoormotor Tynset leier ut ATV, motorsykkel og moped på døgn-, helg- og ukesbasis.
Tlf.: 62 47 20 00
Elvegata 9A, 2500 Tynset
Kontakt

Savalen fjellhotell leier ut ATV for 2 timer eller en hel dag for bla. Fine grusveier på Savalen.
Tlf.: 62 47 17 17
E-post

Fuglekikking

I Tynset kommune finnes det gode muligheter for å se høyfjellsarter som blant annet fjellrype, havørn, fjellmyrløper og boltit.

Grøntjørnan naturreservat
Kart finnes på lenken. Anbefales å følge kart fra Kvikne.

Stubsjøen (med fugletårn)
Veibeskrivelse: følg Fv.30 mot Rv.3. Sving til høyre og følg skilting mot Kvikne. Etter ca. 22,5 km dukker det opp skilting til Sørsjøen på venstre side av veien. Ta til venstre, og så neste til høyre. Stubsjøen er på høyre hånd.

Utetrening

Tynset har fine fasiliteter for utendørs styrke- og basistrening.

Tuftepark
Lokasjon: utenfor Tynset ungdomsskole. Adressen er Torvgata 1, 2500 Tynset.
Husk håndvask før og etter bruk av tufteparken.

Basisløype i Haverslia
Lokasjon: følg Fv. 30 mot Tylldalen. Sving av mot Haverslia Skistadion. På skistadion går du inn i lysløypa som ligger til høyre for klubbhuset. Ta første til høyre, så vil basisløypa dukke opp på venstre side av løypa.

Julenissens hus

Besøk julenissehuset på Savalen
Mer info
Tlf.: 62 47 17 17
E-post

Guidede naturopplevelser og kurs i villmarksliv

Wilderness Life
Facebookside
Thoralf Rumswinkel arrangerer guidede villmarksturer på fot, ski og med kano, og holder kurs i villmarksliv, der man kan lære nyttige ferdigheter.
Tlf.: 984 82 130
E-post:
 

 

Utforsk spor fra siste istid

Naturlandskapet på Ripan naturreservat ble utformet under siste istid. Ved å følge en av de mange turstiene inn i området vil man kunne se et mangfold av spor etter isbreene, og den store bredemte sjøen, Nedre Glomsjø, som lå over Nord-Østerdalen da isen var i ferd med å smelte ned. Blant annet kan man utforske dødisterrenget bestående av karakteristiske dødisgroper, isranddelta og terrasser, eller vandre langs strandkanten som ble etterlatt etter Nedre Glomsjø.

På Ripan finnes det mange infotavler som gjør det lettere å utforske istidssporene. Om man ønsker enda mer informasjon, så kan biblioteket på Tynset være til hjelp.

Det er å anbefale å gå inn i Ripan fra Auma. Her vil man komme til Aumafalla, som er et tydelig hogg i naturen. I dette området vil man finne spesielt tydelige spor etter siste istid.

Turer for familien

6 fine fjellturer for familien

Tynset er en naturperle, og på grunn av det snille terrenget er det enkelt å komme seg ut for å se naturen fra sin beste side. Disse seks turene passer godt for både barn og foreldre. Her kan du gå i urørt natur, komme tett på fjellets flora og dyreliv, og finne flere av de beste utsiktspunktene som Tynset har å by på. 

 1. Ruv i Forollhogna nasjonalpark

  Lengst nord i Tynset kommune finner du Kvikne og Forollhogna nasjonalpark. Dette området byr på urørt fjellandskap og et rikt dyreliv. Turen inn til Ruv gir god utsikt, og informasjon om nærområdet, med muligheter for å fortsette turen lenger inn i fjellet eller stoppe opp for å fiske. Stien er godt merket og enkel å nå med bil, noe som gjør at turen passer spesielt godt for familier. Bompengeavgift kreves.

  For mer informasjon og veibeskrivelse.

 2. Gråvola

  Gråvola ligger midt i Savalen, og gir deg utsikt helt til Rondane Nasjonalpark i Gudbrandsdalen. Stien er lett å følge, og startpunktet for turen ligger enkelt tilgjengelig med bil. Med sine 8km tur-retur passer denne turen spesielt godt for familier som liker lengre turer.

  For mer informasjon og veibeskrivelse.

 3. Måna

  Måna er en liten topp som ligger rett utenfor Tynset sentrum. Toppen er den perfekte turen for små barn, og et godt eksempel på at man ikke trenger å dra langt for å nyte naturen Tynset har å by på. Startpunktet for turen ligger ved ei seter. Herfra er det ca. 2km til toppen på en godt merket sti med slak stigning. Bompengeavgift kreves.

  For mer informasjon og veibeskrivelse.

 4. Finnstadkletten

  Finnstadkletten er en enkel tur som gir god mosjon for store og små. Stien er bratt, men turen til toppen er ikke lang. Her kan familien nyte matpakka mens dere ser Brydalen fra sin beste side, og la dere sjarmere av hva fjellheimen i Nord-Østerdal kan vise frem.

  For mer informasjon og veibeskrivelse.

 5. Tronkalven

  Tronfjell er fjellet som ruver over Tynset, og ved siden av den ligger Tronkalven. Dette er en fin tur som passer barn i barneskolealder så vel som de voksne som følger med. Pakk sekken og spis en god niste på toppen, for her vil man kunne nyte synet av både Tylldalen og Tynset. 

  For mer informasjon og veibeskrivelse.

 6. Fåsten

  Fåsten ligger nær Tynset sentrum, og er en favoritt blant lokale innbyggere. Hit er det mange stier som fører, noe som betyr at det er mulig å lage en fin runde hvis man velger forskjellige veier på tur opp og tur ned. Toppen gir dere dessuten en nydelig utsikt mot både Tynset og Alvdal, som må sies å være spesielt vakker med kveldsmat og solnedgang.

  For mer informasjon og veibeskrivelser.

  Hvis du ikke kan få nok av naturen og turene Tynset har å by på, anbefaler vi også å sjekke ut flere fantastiske turer på Tynset Turlag sin Barne-5 på topp liste.

 7. Kultursti på Neby
  Det er satt opp tavler med informasjon om Tynsets historie fra 1700- og 1800-tallet på Neby. Kart kan hentes på Tynset Bibliotek.  

 8. Mange gode turforslag finnes dessuten på ut.no

Ting man er nødt til å gjøre på Tynset

Utforsk lokale turmuligheter

Tynset er omgitt av skjønn og lett tilgjengelig natur, noe som gjør at man ikke trenger å pakke sekken for å komme nær naturperlene. Utforsk nærområdet ved å følge kjærlighetsstien, en bred og tydelig merket rundtur i Tynset sentrum. Her kan du dessuten krysse Glomma via nye Neby bru. Følg gangveien ved elva tilbake til sentrum, eller besøk Bortistu for nydelig hjemmelaget bakst.

Hvis du er av den eventyrlystne sorten kan du smøre med deg niste og ta fatt på en av de mange fjellturene som finnes her. Enten det er en kort fottur, eller kanskje en lengre tur til Forollhogna nasjonalpark, Blåkletten eller Rødalshøa, er man garantert en god opplevelse med nydelig utsikt og muligheter for nærkontakt med lokalt dyreliv. Kanskje du også kan ta med fiskestang og prøve lykken i de mange fiskestedene som finnes?

Kjærlighetsstien

Forollhogna nasjonalpark

Blåkletten

Rødalshøa

Fisketilbud og fiskekort til Tynset , Kvikne , Savalen  og Tylldalen.

Besøk verdens uoffisielt største park

Tynsets største symbol er parken på torvet, som er av imponerende størrelse. Faktisk er den hele 6 ganger så stor som en vanlig spark! Knips et bilde av deg selv foran, eller på toppen av sparken, og kos deg gjerne med en is fra Kulturkafeen eller MIX-kiosken etterpå. 

Dra på lokal matsafari

Ta del i gleden som kommer av god lokal mat, og besøk de lokale matvareprodusentene imens du er her. Tynset kan skryte av å ha mange flinke produsenter av lokale matvarer av høy kvalitet. Disse har ofte åpne gardsbutikker, eller tar imot bestillinger, slik at alle kan nyte varene som tilbys. Her tilbys alt fra spekeskinke og honning, til geitost og mandelpotet av høy kvalitet. Perfekt suvenir som gjør at du kommer til å huske besøket på Tynset i lang tid.

Lokale matprodusenter kan du finne her.

Ta en dukkert i det friske fjellvannet

I Tynset finnes det en rekke muligheter for å ta seg en dukkert, enten man velger en av de mange sjøene i fjellet eller et av kommunens tilrettelagte badesteder. På Svarttjønna er det en fin sandstrand, flytebrygger og mulighet til å spille volleyball til langt på kveld. Svarttjønna ligger ved Fv. 30 mot Tylldalen, og er skiltet fra veien.  

I tillegg vil man garantert få en god badeopplevelse ved Savalsjøen. Her er det langgrunt, fin sandstrand, og god plass til å boltre seg på. Stranda ved Savalsjøen finner man ved å kjøre opp til Savalen. Skilt for badeplass er på høyre side av veien.  

Opplev de lokale gruvene

Tynset har en lang og spesiell historie med gruvedrift, og restene av gruveproduksjonen avslører en spennende og rik fortid. Delta på omvisning på Vollan Gård på Kvikne, og lær om gruvedriften som kom i gang her på 1600-tallet. Restene av Kvikne kobberverk er dessuten lett tilgjengelig med bil inn i Kvikne Østfjell. Der får du et spesielt innblikk inn i gruvehistorien på Tynset.

En annen lokal gruve er Røstvangen gruver, som ligger ved Nytrøa. Pakk med deg niste og ta turen oppover mot Røstvangen Gruver, der du kan lese om gruvedriften og se restene som ligger igjen etter det som har blitt omtalt som Norges største konkurs. Røstevangen er godt skiltet fra Rv.3 mot Trondheim, og du kan lese mer om gruvene på Tynset kommunes nettsider.

I tillegg kan man også finne rester av gruvedrift i Tylldalen. Gamle Grøtådalen gruver ble lagt ned på 1800-tallet, men hvis du tar turen opp vil du se restene av gruvene i huleganger i fjellet. Herfra ble malm fraktet hele veien til Alvdal, som var et godt stykke unna på den tiden. Stien er god, og du når den ved å kjøre Fv. 30 mot Tylldalen. Parker ved brua over Gammelseteråa.

Tynset på vinteren

Alpint

Savalen finner du et flott og veldig familievennlig alpinanlegg med 3 heiser og et barneområde, som har 2 barnebånd.
Facebookside
Tlf.: 62 47 17 17
E-post

Isfiske

Det finnes fine muligheter for isfiske på Tynset, med fine sjøer og lang sesong. Det er mulig å isfiske helt fra isen legger seg tidlig vinter til den smelter bort i april-mai.

Informasjon om isfiske på Savalen.

Kanefart
Savalen Hestesenter arrangerer kanefart for både større og mindre grupper.
Facebookside
Tlf.: 907 68 137
E-post

Langrenn

På Tynset er det et variert løypenett som vil gi deg tilgang på milevis av skiløyper.
Sjekk ut startpunkter for skiløypene.
Skiløypene på Savalen finner du her.

Flere turforslag får du på UT.no

Skiorientering
Orienteringsgruppa under Tynset Idrettsforening setter ut poster i løypenettet for langrenn. Postene settes ut i januar, og er oppe ut skisesongen. Man kan kjøpe pose med kart og klippekort hos Circle K Tynset og Alvdal-Tynset Sport Tynset.

Fjellski
Tynset er hjem til mange fine fjelltopper, og med fjellski på beina kan du nyte utsikt og gode snøforhold hele vinteren.
Tronfjell og Grønfjell er eksempler på fine turer på fjellski. Rødalshøa er også en bra tur, spesielt for de som ønsker seg en utfordring. Turen til Rødalshøa finnes her.

Skøyter
Det finnes fin skøytebane på Nytrømoen idrettsanlegg hver vinter.
Skøyter kan lånes hos BUA Tynset
Idrettsveien 27, 2500 Tynset.